"Hanne" blev udstillet på Frilandsmuseet i Maribo

Af: Richard Jensen
Oldermand for Nysted Smakkelaug

Søndag den 24. august i år blev ”Hanne” læsset på vores trailer og kørt til Maribo, hvor vi var inviteret til ”Håndværkerdagen”. Ole Wiberg og Benny Svendsen havde tjansen med at fremvise og forklare om renovering af smakkejollen ”Hanne”, som blev søsat den 14. juni 2014, og havde sat det rigtigt flot op på pladsen. Forskellige plakater med forklaringer og billeder fra renoveringen var blevet produceret samt vores værktøjskasse med bådbyggerens håndværktøj, som var interessant for flere besøgende. Der var fremvisning i, hvordan man bruger det forskellige specialværktøj.

Der var mange besøgende på dagen, og vi mødte da også flere folk fra Nysted, som havde fundet vej denne søndag i august med både sol og regn.

En trailer blev købt i sommerens løb, efter at vi havde fået et tilskud fra Nordea Fonden. Et godt indkøb, der efter lidt renovering og et syn var klar til at blive taget i brug, så vi, som før har omtalt, kan fragte jollerne rundt i det danske land for at fremvise vores fine arbejde, men også for at profilere os selv.

På to år er vi allerede nået langt, og er blevet kendt vidt omkring. Vi har to renoverede joller i vandet og to joller, som ligger og venter på at blive klargjort efter flere års nedbrydning og gemt af vejen, fordi det er for stor en mundfuld at renovere dem - og måske manglende viden om, hvordan man griber det an.