alliance

Alliance, en flot ombygget fiskerbåd som tager sig godt ud med sit sorte skrog og lakeret træ.

Alliance - En ældre træskude fra 1927 er nu hjemmehørende i Nysted

Af: Anne Svendsen og Richard Jensen

Alliance er måske et underligt navn at give en båd, men den har heddet det, lige siden den blev bygget i 1927, så det er lidt synd at lave om. Den er bygget på Jacobsens Værft i Langø, og er 9,01 m lang og 3,26 m bred, stikker 1,41 m og er på 8 brt. Kravelbygget af fyr på eg. Der blev lagt motor i første gang i 1929. Oprindelig en 10 hk, men nu har den en 50 hk Perkins diesel. Båden står smuk med sit sorte skrog, grå dæk og lakeret ruf. Der er udvendig rorpind, så man får masser af frisk luft (og vand i telefonen). Gaffelrigget og tre sejl.

Anne og Benny Svendsen har hentet den på Als og sejlet den hjem til Nysted. En fin og smuk tur, oplyses det af de nye ejere, omend med nogle udfordringer af teknisk art. Dog noget, der var forudset, og som kunne repareres undervejs. Meeen - der var alligevel anskaffet både overlevelsesdragter og redningsflåde inden turen.

Af ”morsomheder” undervejs kan nævnes: Indtørrede planker = kalfatring indefra undervejs. Tilstoppede spygatter = hovedrengøring under dørken i Marstal, for at det indkommende vand kunne løbe til pumpen. Et GPS-kort, som kun dækkede noget af vejen, så må man jo tage Rødsand på hukommelsen - i tusmørke og bølgesprøjt. En gearskifter, som var monteret af amatører, og valgte at stå af, da man lagde til i Nysted. Jo, det var en herlig tur hjem - ingen fik lov at kede sig. Men det var det hele værd. For sejl fra Marstal, syd om Langeland og tværs over Langelandsbæltet.

Båden skal snart på land og undersøges, så man kan se, hvordan skroget har det. Det står vist ikke så godt til med de nederste planker. Og så skal der kalfatres og den skal have en mindre ombygning under dæk.