Rejemad, højt belagt, er klar til at blive fortæret med velbehag. En lækker og dyr spise i Tivoli, men kan pilles for få kroner. Foto: Richard Jensen

Rejepilleaften med Nysted Smakkelaug

Af Richard Jensen
Oldermand for Nysted Smakkelaug

Rejepilleri er en svær kunst - også for nogle af de 25 medlemmer, der var mødt op torsdag den 11. september. Flere deltagere var ikke så øvede, men prøvede ihærdigt, og med lidt hjælp fra de mere rutinerede, lykkedes det dog alle at pille til en rejemad. 

Efter flere aflysninger på grund af udeblivende rejer fra leverandøren, lykkedes det endelig at fremskaffe ti kg rejer, som blev kogt og fortæret under hyggeligt samvær, og med en god flaske hvidvin eller en pilsner.

Det er dejligt, at man kan samle så mange medlemmer til Smakkelaugets klubaften. En aften man absolut vil prøve at arrangere igen næste år med forhåbentlig flere deltagere, da flere medlemmer fra Bådelauget har ytret ønske om at deltage. Vi arbejder videre med arrangementet for næste år, men er lidt afhængige af, hvornår rejerne kan skaffes.

Efter rejepilleriet havde Enikö rørt en overraskelse sammen i form af en kage, der hedder Crumbel cake med æbler.

Smakkelauget sluttede deres sejlerdage og klubaftener sidst i september måned, efter en go’ og lang sæson.