Nysted Smakkelaug på sommertur til Stubberup

Af Richard Jensen
Oldermand for Nysted Smakkelaug

Den 18. juli 2015 kl. 9.00 var der afgang fra Nysted Havn, kurs mod Stubberup, hvor vi skulle spise frokost. Enkelte ikke søstærke stod selv for transporten med cykel.

Vejret var med fin sol, men en del blæst ca. 6-8 m/s, men viste sig fra den dårlige side, da vi forlod det beskyttende Nor. Vinden steg til 10 m/s fra vestlig retning med vindstød omkring 15 m/s. Lidt for kraftigt til at krydse igennem Skovrenden mod Stubberup, og ville måske bære præg af en overlevelsestur i stedet for en fornøjelsestur.

Vi var 5 smakkebåde, der skulle sejle med 14 mand. Enkelte af smakkerne var ude og vende, som var svært på grund af den kraftige vind. Sejladsen blev herefter aflyst, da vi mente, at det ville være for risikabelt at sejle denne dag. Turen gik atter i havn. Synd, da vi havde glædet os til denne sejltur. Det ville også have glædet Stubberup Bådelaug, når vi anduvede havnen for fulde sejl, men det må vi klare en dag med mindre vind.

Turen blev så henlagt til cykler og automobil, enkelt valgte dog at spadsere denne dejlige tur gennem skoven og mellem modne kornmarker. Der var dog indlagt et enkelt pitstop halvvejs til Stubberup, hvor vi indtog en lille forfriskning.

Stubberup Bådelaug
Ankomst til Bådelauget kl. 13.00, hvor de havde forberedt en lækker frokost til os. Vi blev modtaget af formanden Birger Skou, flere bestyrelsesmedlemmer og flere af deres egne medlemmer. En herlig eftermiddag med hygge og gåture på havnen og et kig på enkelte både. Finn "Maler" spillede harmonika, sang sømandssange og bedrøvelige krælighedsviser. En rigtig god stemning der lugtede lidt af Nyhavns- og middelhavsstemning. Tak til Stubberup Bådelaug for et rigtigt godt arrangement.