pille rejer nysted smakkelaug

En lækker sommerspise er den danske fjordreje, men kræver en hel del fingerfærdighed, som blev udøvet af Smakkelaugets medlemmer. Foto: Richard Jensen

Terapi for de fingernemme:

Fingerfærdighed og tålmodighed blev sat på prøve til Smakkelaugets rejepilleaften

At pille disse små fyre kan sætte ens tålmodighed og fingerfærdighed på prøve, men en dejlig og lækker spise er det.
Nysted Smakkelaug havde i september måned indkaldt sine medlemmer til klubaften og rejepilleri, hvor der denne gang var 24 tilmeldte deltagere.
Der var blevet kogt 12 kilo rejer til dagens arrangement og til en pris à kroner 40,- pr. deltager inkl. brød, smør og andet tilbehør, blev det en billig aften for alle.
Øl, vin og vand kunne købes i Bådelauget til favorable priser.
Arrangementet skulle have været afviklet ugen før, men måtte aflyses, da leverandørens rejer ikke overlevede det lave vand, som opstod under det stormvejr, der trak hen over landet i daværende uge.
Det er tredie gang Smakkelauget holder rejepilleaften og oldermanden mener, at alle en dag bliver lige dygtige og hurtige til at pille de små røde krabater.
Hygge og gode historier fra nær og fjern, blev der også delt rundhåndet ud af denne aften, hvor man nød hinandens selskab.
Som noget nyt i år, kunne medlemmerne invitere sin bedre halvdel med, som flere benyttede sig af.

-red.