Festival med mindre underskud:

Blæsende festival endte med et mindre underskud

Af Richard Jensen - Redaktør af Laugsnyt

Når man siger Nysted Hajkutter Regatta og Festival, så ved man, at der er fest og aktiviteter på havnen i Nysted.

Med 4.000-4.500 besøgende i dagene under festivalen, var det med lidt færre gæster end sidste år, skriver Lolland Falsters Folketidende.

Der har været en kraftig vind fra vest, der har fejet ind over festivalpladsen, til tider med kold vind. Solen har tittet frem mellem regnbygerne, og har varmet luften op og givet lidt stemning af sommer. I år har der været OL i fjernsynet som har været medvirkende til at holde en hel del besøgende borte.

Der var arrangeret flere forskellige maritime aktiviteter for børnene på pladsen i år, som blev en stor succes. Her kunne børnene bruge deres kræfter med at pumpe vand eller bruge deres tekniske snilde med at binde knob.

Skipperknejpen havde igen i år stort antal besøgende. Der blev hygget med god musik, og mange nød frokosten eller aftenmaden, som kunne købes på pladsens fiskerestaurant (Niels og Mona), eller også kunne der købes en lækker ret hos Nysted Slagteren.

Mandag middag blev der fyret op under barkkedlen, som i år skulle barke sejl til Smakkelauget. Det var til den nye jolle, som man har fået brugsretten over. Typen er en spejlbåd, som oprindelig kommer fra Bornholm og det sydlige Sverige. Den er bygget på Daag’s Bådebyggeri i Karlskrona med byggenummer 104.

22 timer i en suppe af catechou og med en temperatur mellem 60-67 grader. Der var fire T-shirts i suppen i år. Arbejdet med barkningen foregik som altid på skiftehold, og blev udført af Bådelaugets medlemmer.

Startlinjen for Regattaen var fra havvindmølleparken, med de 11 hajkuttere der var kommet. En kraftig vind fra sydvest gjorde næsten regattaen flyvende - det tager normalt seks til syv timer.

Tre timer og to minutter tog det den tyske hajkutter "Phoenix" at tilbagelække de 34 sømil til mållinjen, og kunne således kåres som vinder af kapsejladsen 2016.

"Grønne Erna" fra Danmark blev nummer to med tre timer og 11 minutter og tyske "Hansine" blev nummer tre to minutter senere, skrev Lolland-Falsters Folketidende.

Nye tiltag på stadepladserne i år var et kaffetelt og en vogn med brændte mandler. Multicenter Syd vil ikke være at finde næste år, da der forsøges på at afhænde hajkutteren "Sleipner". Tilgangen af elever og interessen for faget er ikke stor nok blandt de unge i dag.

Årets festival giver et økonomisk underskud, men det var vi forberedte på kunne ske, oplyste Finn Hermansen til Folketidende.