laugsnyt nysted baadelaug smakkelaug

Fra Bådelaugets sti er udsigten blokeret af en gul reklameflade, som ikke pynter på udsigten ud over Strandvejen. Den omtalte træjolle ses i baggrunden. Foto: Richard Jensen

- Der bliver aldrig arbejdsro, lyder det fra Smakkelauget:

Strandvejens beboere klagede over en henstillet træbåd

På havne og tilhørende arealer vil der altid på den ene eller anden måde findes ældre træjoller, henstillet for reparationer når tiden er til det, og det er helt lovligt efter havneregulativet for Guldborgsund Kommunes havne. Dette gælder også for Smakkelaugets båd, som skulle have været på værksted for en længerevarende reparation, men er desværre blevet udsat efter afslaget på placeringen af det maritime værksted.
Beboere langs Strandvejen har misforstået noget i denne sag. Ifølge lokalplanen fungerer arealet som parkeringsplads i sommerhalvåret og som vinteropbevaringsplads af både i vinterhalvåret, og ikke som Strandvejens beboeres forhave, hvor de boltrer sig med en stadig strøm af klager til Guldborgsund Kommune om det ene eller andet.
Man kan jo ikke bare ændre en parkeringsplads til et rekreativt grønt område ved at plante blomster og placere borde/bænkesæt på området, der alligevel skal fjernes når bådene tages på land, og som helt sikkert også besværliggør græsslåningen for kommunens folk, der sagtens kunne bruge den ekstra anvendte tid et andet sted.
Nu er det ikke for at lyde sure eller tvære, siges der fra Smakkelauget, men når man bosætter sig ved et havneområde, skulle man egentlig mene, at der måske var en eller anden form for en maritim forståelse for områdets historie. Havnen har en lang tradition med skibsbygning med flere berømte og kendte fartøjer, som netop er blevet bygget og søsat fra dette område.
Parkerede varevogne eller en blå container skæmmer udsigten mere end en henstillet træjolle, som trods alt er af maritim karakter.

-red.