Cykelløbet trak mange tilskuere til byen, men av trafik- og parkeringskaos. Foto: Richard Jensen

Da Nysted blev kendt som "Tour de Nysted":

DM i landevejscykling skabte trafik- og parkeringskaos

Sidst i juni måned blev der holdt Danmarksmesterskab i landevejscykling fra torsdag den 28. juni til søndag den 1. juli 2018. Nysted var en af de byer, hvor der skulle køres cykelløb, og det gav en del trafikale problemer.
Det var Danmarks Cykel Union i samarbejde med Lolland-Falster Cykle Klub og Guldborgsund Kommune, der havde arrangeret cykelløbet.
TV2 sendte direkte fra cykelløbet om søndagen den 1. juli på rigtig "Tour de France" maner.

Ruter og trafikinformation
Torsdag den 28. juni var der enkeltstart med mål i Nykøbing F. og med rute i omegnen.
Fredag den 29. juni med enkeltstart og linjeløb i paracykling i Nysted med start og mål i Jernbanegade.
Lørdag den 30. juni med linjeløb, der startede i Sakskøbing med mål i Nysted.
Søndag den 1. juli med linjeløb og start fra Stubbekøbing Havn over Guldborgbroen og igen mål i Nysted (Jernbanegade).

Rutebeskrivelse
Løbet var på 74 km i alt med start og mål i Jernbanegade i Nysted.
PostMasterløbet, der var arrangeret af LF Cykle Klub, foregik i Nysted og omegn ad følgende rute: Jernbanegade, Ny Østergade, Adelgade, Sakskøbingvej, Mallehavevej, Kertevej, Kolkevej, Kettingevej, Aalholmvej, Wichmandsvej, Bomstræde, Gl. Torv, Fiskegade, Havnegade, Strandvejen, Slotsgade, Adelgade og med slut og mål på Jernbanegade. Der blev kørt i alt 6 omgange på ruten, med høj fart ad Strandvejen, er det blevet oplyst fra Smakkelauget.

Konsekvenser for trafikken
DM i landevejscykling fik stor betydning for trafikken, der blev omdirigeret til andre gader og veje, der ikke skulle bruges i løbet.
Det meste af byen var lukket af, og skulle man parkere, var der blevet anvist områder, hvor der kunne parkeres. Flere bilister skulle også prøve, om man nu ikke lige kunne klemme sig ind på en lille sidegade, og det gav flere klammerier mellem bilister og beboere, hvor husejerens parkeringsplads var blevet overtaget af en anden bilist.

Andre arrangementer
Nysted Smakkelaug og Nysted Hajkutterforening havde arrangeret åbent værksted og maritime lege for børn om lørdagen. Smakkelauget med krambod og gratis kaffe til dem, der kom forbi for at se cykelløbet. Der kunne naturligvis også blive vist rundt i værkstedet, hvis der var interesse for det.
Hoppeborgen, som var blevet opstillet på havnepladsen ved havnekontoret, tiltrak mange af børnene, så besøget af børn og forældre ved Nysted Bådelaug var ikke svimlende stort, men det var jo også cykelløb de var kommet for at se.

-red.