Nekrolog over arkitekt
Ole Wiberg:

Vores gode ven og klubkammerat Ole Wiberg er død den 22. december 2017, ikke længe efter sin hustru Enikö Wibergs død den 25. november. Det er trist og chokerende, at de begge er gået bort med få dages mellemrum.

Ole Wiberg var lektor og underviste i en årrække på Arkitektskolen i København.

I 1986 startede han egen tegnestue som han drev sammen med sin hustru Enikö, der også var arkitekt og underviste i design. I 2001 blev virksomheden afhændet og adressen blev på en 47 fods ketch i Nordhavnen i København, hvor de også sejlede flere ture langs Norges og Sveriges kyster. Det blev også til en hel del ture i de danske farvande. I 2003 flyttede de til Nysted, hvor deres otium skulle nydes.

Ole var aktiv i Bevaringsforeningen og Facaderådet i Nysted, hvor han som formand for Facaderådet havde stor indflydelse på den nye bevarende lokalplan for Nysteds gamle bydel.

Mange borgere og foreninger har haft stor glæde af Oles store viden omkring byggeri, hvor han bl.a. har tegnet Nysted Bådelaugs og Nysted Sejlklubs nye bygninger, så de faldt i harmoni med området.

I Nysted Smakkelaug, hvor han var medlem af bestyrelsen, tegnede han flere skitseforslag til et maritimt værksted. Arbejdsskitser som han kunne tegne på hovedet, så vi alle kunne se forslaget, viste hans store overblik og kompetence.

Sejlads med smakkejoller og at arbejde med træbåde var også Oles store interesse og med ture til Maribo Frilandsmuseum med Smakkelauget, hvor det gamle håndværk blev vist frem. Ole var jo også udlært tømrer og kendte håndværket.

Ideer omkring det maritime Nysted med styrkelse af folkelivet omkring havnen var en hjertesag for Ole. Nu vil andre fortsætte dette arbejde.

Historien omkring Nysted og havnen var også en af Oles store interesser, hvor han har været medlem af Det maritime kulturelle udvalg, som har stået for renoveringen af Duc d’Alber og barkkedlen som findes på havnen.

Ole var en dygtig akvarelmaler, der elskede jazz, whisky og gode historier fra vennerne, hvor han selv bidrog med mange.

- Æret være Oles minde.

Nysted Smakkelaug
Richard Jensen, oldermand