Bådelaugets medlemmer sætter menuen på dagsordenen:

Røgede bornholmere hitter blandt medlemmerne

Af Richard Jensen

En af de lækre fiskeretter man kan nyde, når man besøger Bornholm, er den røgede bornholmer eller den røgede sild, som man kan spise med en rå æggeblomme, hakkede løg, purløg og hakkede radiser.

Nu er det imidlertid ikke kun bornholmerne der har eneret over denne lækre spise, som hedder "Sol over Gudhjem", men også medlemmer af Nysted Bådelaug, som en regnfuld lørdag i oktober blev beværtet af de medlemmer, der havde brugt formiddagen på røgningen.

Omkring middagstid blev Ole Wiberg og Benny Svendsen færdig med de 50 sild, som var hængt op, og kunne nu serveres for de fremmødte medlemmer.

25,- kroner for to røgede sild, brød, smør og en æggeblomme er en billig frokostret, og kan jo nydes med en kold dram og et velskænket glas øl.

Nervøsiteten over for mange fremmødte til sildespisningen, og hvorvidt man havde røgede sild nok, løste sig selv. Da klokken blev 13.00 var der kun omkring 16 medlemmer, der havde indfundet sig.

Det er ikke utænkeligt, at hvis arrangementet bliver annonceret i god tid næste gang, kunne det sagtens trække flere deltagere til, for at nyde denne silderet fra Bornholm - men det kræver, at nogle står for fangsten af sild forår og efterår. Måske nogle af vores lokale fritidsfiskere kunne stå for fangsten. Sildene skal jo alligevel fryses ned, indtil man skal afholde arrangementet.

Sildedage med et bornholmsk pift kan afløse den kogte, saltede sild.