Der var stor travlhed i Smakkelaugets telt, med at hjælpe børnene. Foto: Richard Jensen

Smakkelauget åbnede café under årets Hajkutter Festival:

Kaffe, kage og smakkejoller for børn og barnlige sjæle, gav travlhed i Smakketeltet

For andet år deltog Nysted Smakkelaug under festlighederne ved årets Hajkutter Festival.

Teltet var igen venligst udlånt af Multicenter Syd, som selv sørgede for opsætningen og nedtagningen.

Under dette års festival blev Smakkelauget sat til opgave, at sælge specialkaffe og kage. Den indkøbte kaffebrygger fra Hajkutterforeningen levede dog ikke helt op til formålet, da bryggetiden for en kop kaffe, var for lang, og de måtte skifte over til almindelig kolbekaffe for at kunne følge med efterspørgslen, der til tider var hektisk, især omkring kaffetiden kl. 15-16.

Der blev solgt skærekager, småkager, lagkager, muffins og gammeldags æblekage. Alle kager var lækre, og blev solgt inden lukketiden kl. 18.00.

Der blev solgt halve lagkager til de sejlende gæster, og folkene fra "Ebba Åen" købte restlageret af kager den sidste dag inden lukketid, da der skulle sejles til Rostock næste formiddag til årets regatta.

Smakkelauget havde på forhånd forberedt 100 små smakkejoller til børnene, men lidt enklere end sidste år, hvor der var bovspryd og to forsejl og selvfølgelig et storsejl. I år var der kun et forsejl og et storsejl, som skulle gøre det nemmere for børnene at samle smakkejollen.

Der var til tider lange køer af børn, der gerne ville arbejde med hænderne, for at lave sin helt egen smakkejolle, og sætte sit personlige præg på den. Det kneb dog lidt med at binde de forskellige knuder, men med hjælp af Smakkelaugets dygtige hjælpere gik det fint, og børnene fik også lidt indblik i hvordan man sejler med disse joller.

Tilslutningen af hjælpere disse dage er for få, og der kunne ønskes flere hænder, hvis man skal kunne deltage næste år, siger oldermanden for Smakkelauget.

Kobberlamper og andre maritime ting samt plakater og postkort fra den lille krambod i teltet, blev solgt til favorable priser. Smakkelauget havde dog kun varerne i kommission, som blev solgt med en lille fortjeneste på ca. 10 % til lauget.

Alt i alt fik de et pænt overskud på årets deltagelse. Vi er godt tilfredse med årets resultat, siger Richard Jensen.

Om Smakkelaugets deltagelse i 2019 vides der endnu ikke med klarhed, om det lykkes for Hajkutterforeningen at arrangere endnu en Hajkutter Festival, da foreningens ankermand Finn Hermansen, har valgt at trække sig efter 10 års jubilæet. Jeg ved, at der arbejdes på højtryk på at få en ny formand og ankermand, siger Richard Jensen.

-red.