Sejlene på smakkejollerne blev hejst til ære for TV Øst. Foto: Anne Svendsen

Smakkelauget deltog i sommerens TV:

TV/Øst sendte "Sommer direkte" fra Nysted Havn om smakkefolk og sejlads

Når nu det meste som en forening arbejder for, bliver afvist af kommunens politikere, så er det jo dejligt, at andre vil hjælpe med at vise, hvad Nysted Smakkelaug står for, deres arbejde, ideer og ønsker for fremtiden.

TV Øst henvendte sig til Smakkelauget allerede i foråret, for at høre om man kunne lave et lille filmklip om Smakkelaugets arbejde og sejlads til deres kommende udsendelse "Sommer direkte", der skulle sendes fra havneområdet i Nysted. Det sagde Smakkelauget naturligvis ja tak til, og udsendelsen skulle sendes i løbet af juli måned.

Optagelserne startede tirsdag 24. juli kl. 8.00, hvor smakkefolkene og fotograf Kevin Rasmussen, journalist Katja Højbjerg og journalist Phillippa Maigaard Filtenborg fra TV Øst, var mødt op for at planlægge slagets gang, sammen med smakkefolkene.

Der skulle først optages på vandet, hvor nogle af smakkejollerne skulle have en fotograf og en journalist med. Det blev til flere sejladser i løbet af dagen, da der også skulle optages til facebook og flere sociale medier, hvor læsere kunne ringe ind med spørgsmål.

Kl. 16.00 var dagens optagelser i kassen, og der skulle redigeres til aftenens udsendelse, hvoraf der skulle vises et filmklip på 8-9 minutter til "Sommer direkte".

Kl. 19.30, da udsende gik i luften, blev der sendt live fra værkstedet, hvor der blev forklaret om laugets arbejde med jollerne. De var på besøg i et af skurene, hvor der blev splejset fortøjninger og andet tovværk til jollerne. Der var også et besøg ved barkkedlen, hvor der blev forklaret om barkning af sejl, og efterfølgende blev dagens optagelse af sejladsen vist. En god udsendelse, og blev flot præsenteret af Phillippa, siger oldermand Richard Jensen. -

red.