På sommertur til Stubberup

Efter gentagne forsøg, lykkedes det endelig at sejle til Stubberup på en af vores sommerture. Første gang den 18. juli, hvor fem både stod ud af havnen med kurs mod Stubberup med let til frisk vind i sejlene fra vestlig retning. Da man forlod det beskyttende nor i Nysted, havde vinden tiltaget, og det ville komme til at bære præg af en overlevelsestur mere end en hyggetur. Sejladsen blev afblæst og man sadlede om til cykler og anden form for transport til frokosten på Stubberup havn. En dejlig tur, der gik gennem den grønne skov og bølgende kornmarker. Der var indlagt et enkelt pitstop undervejs.

Stubberup Bådelaug var dog glade for at se os alligevel, selvom de måtte undvære vores sejlende ankomst. En lækker frokost, som Bådelauget havde forberedt til os, blev fortæret i dejlig sol og med hyggelig harmonikamusik - sømandsviser og bedrøvelige kærlighedssange, leveret af Finn "Maler". En hyggelig dag, trods alt. Tak til Stubberup Bådelaug for et dejligt arrangement.

Grisefest
Lørdag den 8. august var der grisefest i Stubberup, og Nysted Smakkelaug var derfor inviteret igen, denne gang sejlende, hvis ellers vejret tillod det.

Stille vejr fra morgenstunden med fuld sol. Fire både sejlede ud fra Nysted med kurs mod Stubberup, som selvfølgelig skulle gå via Skovrenden. Midt i renden udeblev vinden og vi lå nu stille, så Rigmor, med Arne Andersen og Anders Phil om bord, måtte bugsere Hanne med Alex og Richard Jensen samt Delfinen med Ole Wiberg og frue mod Stubberup havn, indtil man kunne fange vinden igen. Bo Karberg og Kerstin Gardner forlod Nysted senere på formiddagen.

Alle både kunne dog sejle i havn uden hjælp, hvor fremmødte tilskuere beundrede de smukke både med de rødbrune og hvide sejl.

Det var nu tid til forfriskninger, eller et toiletbesøg samt lidt frokost, som nogle havde medbragt hjemmefra. Ellers kunne man købe en grillet pølse med tilbehør, som mange benyttede sig af - trods den medbragte frokost.

Eftermiddagen stod på hygge, snak og enkelte tog en lille forfriskning i Østersøens lune (kolde) vand. Flere medlemmer ankom på cykel fra Nysted for at få del i grisen.

Sidst på eftermiddagen valgte nogle at sejle hjemad, mens vinden var i sit lune hjørne, og turen gik på læns til Skansepynten, hvor vinden var lidt drilsk og man måtte krydse flere gange for at komme i havn.

En vellykket tur og det er glædeligt, at vi kan samle så mange af vores medlemmer, - det er jo tegn på, at vores lille laug fungerer og der er et fantastisk sammenhold, hvor vi kan pleje den fælles interesse for sejlads med smakkejoller.